fredag, maj 31, 2013

Något har hänt

Absolut! Något i atmosfären är lite mjukare i Stockholm nu, har jag aldrig upplevt tidigare. Kan det vara så att sista tidens händelser har påverkat och även omvärldens syn på oss?
Ja det kan man fundera över.

Under tiden vi funderade tog vi en fika vid Mariatorget som svämmar över av barnfamiljer och vars barn har en fontän att doppa fötterna i, till det finns mängder av människor i alla åldrar här och även uteliggare och de som säljer sin tidning, andra sitter på marken och ber om pengar.

Men folk var överallt där vi kom en smula gladare och hjälpsamma och de hade även ett visst mått av artighet vilket är ovanligt eller också hade vi tur.

Sedan gick vi vidare till Nytorget, nu skulle vi äntligen kolla upp det där 40-talsfiket. Det var inte riktigt som vi tänkt, ja om man vill ha ett rikare utbud än de har och annat än hemgjorda kolor i långa banor även om de är goda.

Vi hamnade då på något med motorcyklar och möblemang i fönsterkarmarna där man kunde sitta också eller utanför på trottoaren, även det gick bra.

Efter det promenerade vi bakom svartklädda varelser med Dr. Martens på fötterna. Som maken till S säger: varför går folk med stövlar i stan hela tiden? Och nu när det är vår?;
 På Café Chic finns mycket goda kardemummabullar och det är min kappa som ligger slängd lite chict över korgstolskarmen där;-)
Vi kikade in här, om kvarteret berättas nedan, här på Söder har S växt upp och många generationer bakåt i hennes familj, vi gick runt och tittade på de hus hon bott i, hon flyttade först till ett nytt kvarter som 12-åring, sedan som vuxen igen och sedan bodde hon i ett jättefint vackert hus med sin man och det huset låg mittemot hennes barndomshus.
Nu har vi hamnat på Nytorget och där arbetar en äkta barista:-), nedan lite interiör och vi fattar att det är trendigt och alldeles chict;-), kladdkakan med Snickers i var alldeles otroligt god med lite piffig glass till
 Här har några stackare växt upp i betongen, det kan inte ha varit lätt;-)
Fick ett besök och efter en stund tänkte jag att de har Yorkshire te här, hur kan det komma sig? Och både det vanliga och Gold-varianten. Ja vi tittade vidare, S frågade efter något speciellt och den jättetrevliga tjejen svarade mest på engelska så S växlade språkspår och frågade sedan var hon kom ifrån? Och så fantastiskt intressant, jo Sheffield, så jag berättade om Anna, (bara lite Anna;-) för hon frågade desto mer, och strålade fullkomligt över att träffa en person så spontant som kände till hennes uppväxtstad och omgivningar, allt hon frågade om, har du besökt det eller varit i den staden, ja det hade jag:-). Peak District pratade vi om och hon pratade särskilt om värmen mellan människorna i Sheffield och undrade om jag upplevt den och all vänlighet, ja de har jag också.
Nästa besök ska jag köpa Yorkshire Gold (vi måste dricka slut på alla sorter vi har hemma innan påfyllning) och så undrar jag hur hon trivs här? Men det blir nästa gång. Och det är säkert väldigt roligt att arbeta i den butiken och så träffar hon då landsmän förstås och sådana trevliga som vi;-).

Som om inte det här var nog så kom plötsligt "gamla" kollegor från tidigare laboratorier och sjukhus vi arbetat på spatserande förbi och som den naturligaste sak i världen kändes det och nästan som vi var på dessa sjukhus igen fast det var 15-20 år sedan vi sist arbetade tillsammans. En man såg ut exakt som då, inte åldrats ett år! Jag skojade och sa att inte kände du igen mig, jooo, sa han, på lång väg och inte hade han glömt namnet heller:-). Trevligt var det och han hade tröttnat på att tryckas ned i sjukvården och stampat tillbaka och lyckats väldigt bra med det. Vi kunde bara glädjas.

Och som om det inte skulle räcka så mötte vi en skrattande Krister Henriksson. Och en del andra kändisar som inte skrattade. På det ett gäng ur regeringen och där börjar vi undra, har vi arbetat med dem också? Man får tänka ett tag för de känns ju igen så väl:-) . Till slut kommer en tjusig dam och ger oss en kvällsinbjudan till glasögonvisning, Dior och lite annat krafs;-) och dryck och snittar ska vi få. Tja vi tänker till där, behöver vi glasögon egentligen, så ungdomliga som vi är;-). Nej där sätter vi ett stopp för denna trevliga stockholmsrunda:-).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar