fredag, maj 24, 2013

Kan inte låta bli

att dra på smilbanden;-). För hur intressant är det inte hur vi uppfattar omvärlden? Sverige rapporterar om hur det förhåller sig ned på gräsrotsnivå i alla länder utom just i vårt eget land och ja, vi vet ju bäst hur det är där hos de andra;-). Hallå hallå Andres Lokko, var är du? Kan du inte åka ut till nån pub i svenska förorten och berätta hur det verkligen är?

Brittiska UD varnar folk från att resa till Sverige och skulle det nu vara av nöden tvunget men absolut bara då så varnas för folksamlingar och resenärerna uppmanas att följa de lokala nyheterna noga och uppmärksamt.

USA tar det ett steg längre, ingen ska resa hit och deras eget UD-folk på ambassaden här uppmanas att i princip låsa in sig i detta upplopps- och upprorsland med farliga människor och allt beror troligen på att vi bor i velourpappornas land som misslyckats totalt med sin uppfostran av sönerna stod att läsa i en tidning:-).

Ja så kan vi uppfattas, vi kanske också tänker eller tycker att de där borta misslyckats med en hel del men media har ett speciellt uttryck.

Vi kanske lär oss något. Hoppas att goda krafter kan komma till tals med ungdomarna som känt sig osedda och bortglömda under lång tid, undanskuffade. Inte så klokt att minska på alla resurser redan från förskolan, och att så många aktörer och operatörer av olika slag får starta sina verksamheter utan särskilt mycket koll om kompetensnivån men med girigheten som dragkraft, inte utbildning och växande som mål.

Annars pågår kommersen som vanligt i innerstan. Ett av alla de 550 verk och myndigheter vi har med en generaldirektör i spetsen, i detta fall Tillväxtverket, har klurat ut att de ryska turisterna är bäst, de gör av med 1114 kronor per dag i Stockholm och det gillar man, de andra stackarna bara i snitt 800 kronor. Tänk vilken koll man har på människan i detta land! Men nu reser de nog hem;-)

4 kommentarer:

  1. Tycker det mesta som skrivit om förorterna är utomordentligt dumt, förutom möjligen Hannes artikel i DN, Husby som ett rorscharchtest.

    SvaraRadera
  2. Anna, tycker jag med förutom det jag själv skriver;-), Hannes artikel ska jag läsa nu. Idag har man förresten gjort jämförelser med Botkyrka kommun och deras miljonprogram, där satsas så mycket så de "rikare" områdena i kommunen har förfallit lite istället, som skolor mm. Men där finns Cirkus Cirkör, nyrenoverade fina skolor, salladsbufféer till skolmaten och dessutom vällagad mat, duktiga lärare har rekryterats och skolresultaten är bra. Och många fina områden. Nu ska det bli sommaraktiviteter för alla ungar där också hela dagarna. Och i en slottsträdgård ska alla plantera grönsaker som vill:-), ungar står redan där och gräver, kafé ska mammorna som är lediga sköta om. Karlarna har väl ofta sina småföretag de jobbar med. Och sommarjobb till tonåringarna, blir bra.

    SvaraRadera
  3. Vilka fina fynd du gjort. Jag längtar tills jag ska åka till England om ungefär en månad. Det brukar bli tom väska dit och full hem. Jag föredrar shopping i Guildford framför London. många mysiga butiker och varuhus men betydlingt mindre trängsel. Bästa shoppingen gjorde jag för några år sedan den dagen kronprinsparet gifte sig. Det var inte en kotte på stan.

    SvaraRadera
  4. Skullalundanna, tack! Så roligt att åka till England och mycket praktiskt att mest ha presenter och lite önskningar till de man besöker så blir väskan ledig för påfyllning:-). Ja det finns jättemycket fint och också lätt att göra fynd i andra städer än London men det gör inget att alla svenskar åker dit;-). Sheffield är en jättebra stad att shoppa i. Köper kläder från topp till tå och ingen hittar dem här i storstan så okända frågar lite diskret ibland var jag handlar;-). Är ju roligt att besöka London med någon dag men en dag räcker. Det är mer avslappnat utanför och vi äter så otroligt mycket gott där vi är.

    SvaraRadera