fredag, december 02, 2016

Englands finaste julmarknad

Ja den finns så behändigt i grannskapet, bara att hoppa på bussen utanför och åka hit. Bussen som sedan stannade i "skogen", det här var en måndag ändå men tror att hela England var här. Enorma bilparkeringar iordninggjorda och så massor med bussresor och de släpptes av utanför slottet. Vi fick en vacker promenad genom slottsägorna, Anna hittar som hand i handske överallt, så tryggt att vara i hennes sällskap. Jag skulle fota Anna i den vackra naturen och bakom mig kom en engelsk gentleman som började posera i olika balettpositioner, liknade mycket John Cleese och Anna skrattade så jag vände mig om, kollade lite snabbt och struntade fullkomligt i honom och just så sa han, blev förvånad att jag ignorerade honom helt och bara fortsatte fota, ja jag ville att han skulle gå förbi så jag inte fick med honom på fotona. Var kanske inte upplagd för engelsk humor.

Mycket trevlig julmarknad här på Chatsworth som alltid och vi gick all in. Marknaden, musiken, trevligt småprat, slottsmiddag, trädgårdstur, affärerna och så fick hela slottet en långpromenad genom alla våningar, i år var temat "Nötknäpparen". Vackert att vandra till den musiken. Så fint gjort allt och mycket var med tanke på barn men vi såg inte ett endaste, kanske kommer till helgerna sen. Massor med folk i alla åldrar och lite på turistmanér också, de gick som på rad genom allt och trängdes i dörröppningarna så vakter kom och påtalade att det fanns massor att både se och göra i alla salar:-), ja det är sånt vi förstår av oss själva:-). Lite kul att studera folks beteende är det. En lång och fin dag och så roligt att göra det här tillsammans. Förra året var jag också här, tiden går fort.
De här tre herrarna är helt suveräna på både instrument och sång och sprider stor glädje år efter år, här fick de "hjälp" av ett gäng tanter som hoppade upp på scenen, haha
Alla granar kommer från Norge
Här har det skänkts balettskor av balettakademien och det går till vidare hjälp sedan
Det är tradition här med en rad julgranar att skriva hälsningar i, lite som man gör i kyrkan, för det mesta var personligt, om folks liv, jag slog till med en hälsning till Chatsworth´s invånare, inte någon lätt sak att driva ett sådant enormt ställe och det ger många både bostad och arbete och roligt att de vårdas så vackert till glädje för både människa och miljö
Merry Christmas to everyone at Chatsworth from Monica, Stockholm Sweden:-)
Och vi åkte hem när skymningen fallit och vad möter oss på väg till bussen:-), väldigt vackra är de och tittade intresserat på oss. Några få personer kom till bussen så jag undrar hur många som inte hittade dit, för det var ett helt improviserat stopp men vi kom med i alla fall.

4 kommentarer:

 1. Busstrafik ute på landet och i många städer måste man nästan vara britt för att förstå sej på. Glömmer aldrig en man i Liverpool som frågade mej om hjälp och sa att det var lättare att flyga hit från Indien som han just gjort, än att hitta en buss till stationen :)

  Väldigt kul att vi hann med en dag här :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna, den är väldigt komplicerad, våra accesskort är rena barnleken i jämförelse och jag ser ju att turister tar taxi hela tiden från hotellet ned på stan en liten bit bara, tur vi gillar att promenera för det är också roligt, man ser och upptäcker ju så mycket då.
   Ja väldigt kul och vi tog verkligen vara på tiden och planerade bra, där är vi så lika, att vi planerar snabbt, bestämmer oss och får mycket gjort. Allt går så lätt och då menar jag inte bara att far din är lite trögare;-), finns andra också när vi ska göra saker och ting här, jag får tusen frågor känns det som innan folk kan bestämma sig. Och bloggen är verkligen bra att samla foton och text på liksom fotoböcker, är väldigt kul att ha.

   Radera
 2. Trevlig julmarknad. Ser väldigt mysig ut. Men, det är alltid jobbigt med stor trängsel, blir så trött av sådant. Den där J Cleese typen verkar mer jobbig än rolig, suck.
  Men, men. Det finns folk till allt ;-)
  Vackra granar och vackra rum!
  Önskar dig en jättefin helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika, väldigt fint här och trevligt och klass på allt, skönt bara det. Och jag bryr mig inte så mycket om folk, kan gå i vilka folkhav som helst obehindrat och där är Annas vänner imponerade för deras föräldrar "stupar" nästan meddetsamma. Har ju arbetat på jättesjukhus och haft det väldigt ruschigt omkring mig och vet att man måste fokusera på sitt område då och jag fungerar väldigt bra på rent akuta saker som händer, när andra blir stirriga. Tror inget man kan lära sig, är nog medfött. Sen gillar jag tystnad och ensamhet också så det finns flera sidor:-), ja det har vi nog alla, en mix. Ja tänk om det var John Cleese:-), han stod där rätt länge bakom mig utan att jag såg honom och först antagligen av ren artighet för att inte störa fotograferingen och sen blev han uppiggad av Anna och ville charma lite:-), jag var just då lite svårflirtad:-), ja det kan jag också vara, en annan sida:-).
   Tack Annika och önskar dig en fin andra advent också, hoppas ni får det riktigt mysigt!

   Radera