måndag, december 05, 2016

Fina gummor

Allt är kvalité här på Chatsworth julmarknad, och hälften minst som vill hyra en bod blir utan fast de också har god kvalité men det är mycket konkurrens. Vi pratar alltid med den fine herrn som säljer de ryska gummorna och nu gjorde vi så att vi gick igenom allt och fick en bra koll vad som fanns i bodarna, så tog vi slottet och sedan återvände vi och just den herrn hälsade glatt: ja men här kommer The Swedish lady tillbaka:-) och vi småpratade lite och han berättade om gummorna för mig och lite annat om livet för Anna:-).

Jag fick nu veta varför det är ett litet hål i botten på gummorna, de jobbar med förstoringsglas, liten kamera och mikroskop för att kunna måla de minsta miniminigummorna. Men det var inte det svåraste, nej det svåraste momentet är att skära ut de pyttesmå gummorna som fortfarande är i två delar utan att träet går sönder.
Här är de små gummorna, tändsticksasken är den allra minsta och liten skumtomte från Cloettapåse, lite så ni får en uppfattning om den lilla storleken
Det här är också fem små gummor
Och de här är ju så söta:-)

2 kommentarer:

  1. Ja, det är jättefina!!
    PCH vilka konstverk.
    Älskar de du har på säkerhetsnålen. Skulle också vilja ha den. Passar perfekt där du har den!! Tomtarna är också såååå gulliga.

    SvaraRadera
  2. Annika, ja visst är de:-), så söta och så roligt att ha dem. Brukar ha tävling med middagsgästerna hur många de tror det är i den pyttelilla gumman:-). Svårt:-) och tycker också så mycket om de fina på nålarna där. Och tomtarna!

    SvaraRadera