fredag, oktober 07, 2016

Bakewell

Fina staden med sin fantastiska historia, alltid lika roligt att komma hit. Trafiken är enormt tät och livlig i denna stad, för fotgängare, Stockholm är lugna gatan i jämförelse. Jag går gärna omvägar här för att komma till ett övergångsställe med trafikljus men folk är lugna:-), en jättetrevlig stad att besöka och titta runt i är det. http://www.visitpeakdistrict.com/Bakewell
Fish and Chips hör till och det finns flera väldigt bra ställen som kan sin sak
Vi satt vid floden och åt och fåglarna visade ett visst intresse:-)
Här fanns ett födelsedagsbarn:-), ingen vi kände dock
Lite både roligt och trevligt, ja en sån där uppiggande kommentar som inte alls var tråkig:-), Anna och jag är väldigt diskreta med svenskan, vi pratar engelska överallt, ja med andra:-) men lite lågt med varandra pratade vi här på svenska. Ett par lite yngre damer gick bakom oss, den ena undrade lite med den andra vad vi pratade för språk hörde vi, hon sa då: ja de kommer säkert från Sverige, varför tror du det sa den första, jo man ser så där gorgeous ut där som dom, det vet jag:-). Ja tänk vilken fin reklam vi sprider för det kära Sverige:-).
                                          Och så dagens "Lizzie" på hemmaplan igen.

5 kommentarer:

  1. Ja, dubbelt upp gorgeous kan inte gå förbi obemärkt ;)

    På den bilden där 52-ballongen är, där i hörnet finns en blå skylt och det är där den där smyckesaffären ligger som du tänkte på. Med stone art.

    SvaraRadera
  2. Anna, så sant så sant:-). Ja tittade igen på kartan, det var S som berättade om den och jag förstår inte var den finns men nu så, ska kolla igen men var verkligen svår att hitta. Får bli nästa gång.

    SvaraRadera
  3. Yeah baby!! Yeah!! Vet du, sånt har jag fått höra också. Det är roligt, och oväntat. OCH det gör en glad. OCH du är ju skitsnygg, Anna också!! Sträck på er, tjejer!
    Ser ut att vara en fin stad även om trafiken är tuff. Inte så kul.
    Ha nu en finfin hösthelg!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Annika, det är ju jätteroligt! Och så fint att höra fast man blir ju ändå förvånad, tänker dom så tänkte jag och så gorgeous kände jag mig inte alls, bara som vanligt:-), tänkte att det var väl Anna de menade men hon förklarade att de tycker så där:-). Ja kul att du också hör sådant, är väldigt trevligt och tack för dina vackra ord:-).

      Ja en jättefin stad är det, vi har hittat ett toppenställe att fika på, äta kan man med och det satt en tjusig äldre dam här och hon pratade och stod i med personalen när hon skulle gå och sa då att det var det bästa i hela UK, var ju kul för personalen. Och tänkte så suveräna vi är att hitta just de ställena:-). Ha en fin helg du med nu, är en fin höstbörjan här men oj så människor drabbas av vädrets makter som nu. Hoppas det avtar snabbt där.

      Radera
  4. Anna, ja nu vet jag precis, tänkte inte alls att den låg där men de delar det här 1600-talshuset med den restaurangen, ett par som har detta och gör jättevackra smycken. Och nu är det lätt att känna igen:-)

    SvaraRadera