torsdag, maj 09, 2013

Mera läsning

Dessa böcker rekommenderas:
Helt olika sinsemellan men väldigt bra var och en på sitt sätt. Pontus Herins bok är alldeles otroligt bra och välskriven, en bok alla bör läsa. Vilken research han gjort, hela EU finns med och våra unika för var och en tankesätt och politiska intentioner, ovanligt bra skriven och en enorm iakttagelseförmåga har han och intelligens, att se sammanhang och samband och kunna använda dem, det är en konst i sig!

Vi i villa har om man säger så ett något ovanligt grepp:-).

Och Happy Happy kan jag inte begripa att det blev sådan rabalder om, från både mäns och kvinnors munnar och pennor, Hanne Kjöller gick väl också i taket om jag minns rätt, när boken handlar om livet självt och är mycket bra berättad av de medverkande, några sticker ut särskilt i sina berättelser som är både djupa, analyserande och intressanta. Och tragiska, ja som livet självt och fyllt av orättvisa och trasighet men sedan finns de små ljusglimtarna också och det är starka kvinnor som inte går av för hackor och som ger igenkänning.
De fanns i Annas bibliotek.

3 kommentarer:

  1. Jag gillade också happy happy väldigt mycket. Tror folk inte tänkte längre än titeln. Eller sina egna näsor.

    SvaraRadera
  2. Anna, exakt, kunde uttrycka det bättre själv:-). Och i dessa dagar är boken mer aktuell än någonsin med händelser som sker med katastrofala följder när ansvaret haltar mycket mellan män och kvinnor. I allmänhet. Det finns ju alltid undantag är väl bäst att tillägga men de behöver inte ta åt sig.

    SvaraRadera