fredag, maj 24, 2013

Funderar

Citat av L GW P:
Kriminalprofessorn Leif GW Persson:
- De (Missing People) är ju för j-vla duktiga. För det första letar de ju faktiskt och där brister ju polisen i förmåga, vilja och kapacitet att göra det. Den andra faktorn är att de är väldigt väl pålästa på hur och var du ska leta. Vi borde nästan be dem hålla kurser för konstaplarna.

De är alldeles otroliga i sitt engagemang, hittar ju allt och alla! Måste inte bara vara viljan att hjälpa utan till det massor av kompetens och förmåga att tänka och se samband. Otrolig organisation som gör att man känner sig lite stolt över att bo här.

Kanske de kunde hitta problemlösningar på oroligheter också, som de i våra förorter?

Samtidigt som det egentligen inte går att jämföra med det barbari som drabbar enskilda som flickan där uppe i norr. Att det finns så många extremfarliga människor gående boende bland andra. Och många varningssignaler som alltid ignoreras. Det går inte att tänka tanken ut vad denna unga student utsattes för. Hennes familj som ska leva med detta.

Då är gossarna som bränner bilar rena söndagsskolpojkarna i jämförelse. Inte har de vapen heller men kastar sten, skulle vi kanske också göra om vi fått knäna sönderslagna av batongen och ryggen blåslagen. Mycket farligt att "ta" in oskyldiga och misshandla dem, det sägs: nu har vi gripit den och den, en 15-åring som går med sina kompisar och möter storvuxna civilpoliser, så tar de en av dem för att inge skräck. Hur mycket pyr inte sedan? Även om det finns undantag bland polisen och som gör ett bra och korrekt jobb men alldeles för mycket rapporter om våld finns. Och ändå skaffar inte de här ungdomarna vapen utan fortsätter i sin maktlöshet att förstöra där de själva bor och i med det sina föräldrars område som de är beroende av alla, att sig till jobbet, ha affär, restaurant, skolor, vård, omsorg, det drabbar så många och också dem själva.
Hade dessa bråkstakar samma utrustning som makten med vapen, visir, hjälmar och batonger så blev det ett ordinärt krig. Nu har de inte det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar