onsdag, december 09, 2015

The UK´s Outdoor City

Är ett internationellt namn på Sheffield och staden är känd som the climbing capital of UK. Sheffield har också det största kulturutbudet i UK utanför London, med teatrar, utställningar, musik, konst plus Sheffield Doc/Fest, the International Documentary Festival med delegater från många länder. Och så går VM i snooker här varje år, är kul.

http://www.theoutdoorcity.co.uk/, där finns mycket att läsa om vad som händer både ute och inne.

kultur/en-svensk-i-sheffield/, i den länken finns att läsa om en svensk forskare och nu även författare som bor i Sheffield sedan länge, intressant läsning.
Vi går mycket här upp- och nedför och det är skönt, Anna har klättrat en del i de berömda bergen men jag har mer hållit mig på stigar och småvägar:-). Kulturen fördjupar vi oss i tillsammans, går på utställningar, museer, konserter och mycket mer. Finns väldigt mycket roligt att se och uppleva och så alla fina woodlands, parker och trädgårdar. Den här dagen gick vi i de hippa kvarteren i Annas omgivningar, blir förundrad över hur många caféer och småställen det finns vägg i vägg och som verkar gå runt. Folk överallt men kanske bara ett par som äger det och jobbar mycket förstås. Alltid gott och på topp var vi än går in, bara det är fantastiskt.

4 kommentarer:

  1. Anna, det det verkligen:-), en väldigt rolig, intressant och vacker stad och att den ligger delvis i en nationalpark och har hela den naturen tillgänglig. Så glad att det blev här av Englands alla städer. Tänk vad mycket vi lärt oss och upplevt! Och så alla vänliga människor, det är fint!

    SvaraRadera
  2. Det är du och Anna som satt Sheffield på kartan för mig. Mycket trevlig bekantskap.
    Roligt att ni hade så kul. Verkar väldigt mysigt där, måste jag säga!

    SvaraRadera
  3. Annika, ja det är verkligen en riktig toppenstad, så rolig och trivsam, storstad och det passar mig perfekt och så naturen nära hela tiden, det är så vackert och så många roliga och trevliga människor vi möter. Kul med den författaren, jag skulle kolla upp en konserthall och hamnade hos honom. Nu översätts hans böcker till engelska såg vi.

    SvaraRadera