måndag, september 26, 2016

Herd of Sheffield

Det är ett fantastiskt projekt och det var väldigt roligt att se dessa elefanter i verkligheten. Det är 58 stycken sammanlagt och det finns en karta att följa, och det föreslås att åka buss, bil, spårvagn, cykla eller gå på vandring, ja en del fanns ju nära, andra längre bort, vi gjorde allt utom att cykla, ja det skulle jag inte våga mig på i denna trafik. Anna har letat rätt på alla och har fina foton på dem, jag var inte fullt så flitig men har fotat många. Tänkte jag lägger till en elefant till varje blogginlägg.

De är ett unikt projekt detta med många konstnärer involverade och även skolbarn i olika åldrar har deltagit. Elefanterna ska i oktober auktioneras ut till högstbjudande och de kommer säkert att även i fortsättningen finnas på offentliga platser men även privata. Alla konstnärer har arbetat ideellt och alla pengar från auktionen kommer att doneras till barnsjukhusets verksamhet som är ett specialistsjukhus med mycket hög kvalitet men man ska förbättra och utveckla så att de allvarligt sjuka barnen får en större chans till fullgott liv och hälsa.

Och varför valdes en elefant? Historien berättar och bakgrunden finns här: Lizzie

2 kommentarer:

  1. Den ar fin den ena utanfor katedralen. Hyllar musiker fran Sheffield. Finns 3 stycken som gor det plus en som ar Artic Monkey's egen hyllning och som de signerat :) jag kommer sakna elefanterna!

    SvaraRadera
  2. Anna, ja det är så fint hela detta projekt och elefanterna så fina, och vilket samarbete det är med alla som deltagit. Väldigt roligt och intressant, ja jag saknar dem:-). Hoppas de kan ses i fortsättningen också. Beror ju på vem som köper var de hamnar.

    SvaraRadera