lördag, november 15, 2014

Hustankar och andra tankar

På promenader finns lite att upptäcka, här fanns ett par hus till salu men det finaste var redan sålt, hade en förvånansvärt stor trädgård och fint planerat hus med fyra rum, ett mycket fint badrum på andra våningen och på första våningen en extra toalett. Det som förvånar är att det finns så mycket fria ytor ändå i detta land med sju gånger vår folkmängd. Men landets yta är välplanerad medan här i Sverige åker vi mil efter mil där det är helt tomt. Och det komplicerade här är att snart bor nästan alla i Stockholm som inte kan vidgas egentligen med den konstruktion vi har. Tänk så smart det varit om Uppsala varit huvudstaden, kan byggas ut i alla väderstreck, ha goda förbindelser och inte kan några ubåtar nästla sig in till City, ja kanske någon liten en på Fyrisån:-). Men helt annat både politiskt, militärt och logistiskt enklare att planera.
Väldigt grönt och lummigt efter denna gata och fria ytor som sagt, dessutom jättebra service runt om med allt man behöver.
Undrar om de här tänkte mogna?
Fina strån sträcker sig mot skyn.
En familj hade gjort en så här fin pumpa, de kom ut med barnen och jag fotade den, de hade så fint dekorerat i trädgården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar