onsdag, november 19, 2014

Edensor

Tea Rooms och mycket annat vackert och intressant finns i den här lilla byn vid Chatsworth. Vi stannade här för att se oss omkring, så fina små hus och lite som en alldeles egen värld tillbaka till Downton Abbey-tiden ungefär. Kyrkan så stor, vacker och mäktig i den lilla lilla byn, den var öppen. Här på kyrkogården är John F Kennedy´s syster begravd. Hon förolyckades i en flygkrasch i Frankrike, 28 år gammal, var gift med en Cavendish, och har en vacker grav här med bror John´s minnesplatta framför, graven besökte han 1963 på sommaren, senare det året skedde det tragiska slutet för honom.
Här finns mer att läsa om Kathleen´s liv: http://www.jfklibrary.org/JFK/The-Kennedy-Family/Kathleen-Kennedy.aspx

Himlen var blå blå och matchade snickerierna på husen väl, väldigt pittoreskt är det och när vi gick till kyrkan och kyrkogården sedan hälsade alla glatt på oss, en del satt där och tittade på utsikten, andra var på hundpromenad. Och dagens datum var den tredje november och så långt från gråhet och kyla man tänkas kan. Underbart väder var det hela min vistelse.
Allt omsorgsfullt hemlagat och nylagat så vi fick vänta en stund in The Tea Cottage, det här var nytt för mig, en slags smörgås även om de ser ut som crepes, gjorda på havregryn till stor del och annat förstås, fylld med den godaste skinka jag ätit från ägorna direkt, ost och grönsakerna likaså, jättegott var det.

Bye bye Edensor, hit kommer jag igen:-). Sen promenerade vi över Chatsworths ägor, det är bara hur vackert som helst och fram till slottet där den stora omställningen till årets julmarknad tagit fart, ja karlar som lyfte och bar och gjorde underlag som skulle skydda gräsmattorna till alla små bodar som ska stå där, nyss hade det varit Bonfire Night som nu städades undan.  Den är egentligen den 5 november men kan firas innan om en weekend är nära.
Hit gick vi sedan:
Och mer kommer om Chatsworth och dess underbara vackra omgivningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar