fredag, september 04, 2015

Scarborough l

Tidig morgon och en tretimmars fin tågresa, vi gick genom stan, tittade och strosade, för mig nytt men Anna har varit här förut. Ett myller i denna stad som har drygt 61000 invånare och många turister från främst övriga England men även andra hittar hit, som jag:-). En otroligt fin stad med sina havsbukter och en otroligt fin stämning, så vänlig. Och inte insmickrande vänlig som jag upplevde t ex Edinburgh, där man var otroooligt förekommande och behandlade alla som turister vilket vi var men också lämpliga offer att handla allt möjligt och omöjligt och så det lite hetsiga tempot där.
Det här var helt annorlunda, ingen brydde sig om vi köpte något eller inte utan frågade lite om andra saker som om vi var bekanta. Och Anna hade den trevlige caféägaren absolut sett i något sammanhang sa han, jättetrevligt var det i parets café och vi åt gott. Fullt med folk men han tog sig tid med att prata med två studenter som berättade om sina framtidsplaner och drömmar för honom, verkade genuint intresserad och de pratade länge. Hull har en universitetsfilial här.
Så fräscht och gott, mycket fisk på menyn i denna stad och det här är på det trevliga parets café, Carole och Andy
Vi passerade en hel del städer när vi åkte hit till Scarborough
Och så framme, vackert väder och härligt med havsluft
Tror aldrig jag sett så mycket blommor på hus, alla hade fina planteringar och många fina trädgårdar såg vi, ägarna till hotellet sa dock att det varit rätt torrt så de välkomnade regn, det kom nästa dag men väldigt lätt
Och så framme vid det fina hotellet i the Old Town och incheck, sen gjorde vi stan:-)

2 kommentarer:

  1. Med alla blommor får man verkligen känslan av att vara på en betydligt varmare plats. Kanske kommer de här gamla spa-städerna bli mer populära igen när det är oroligare i världen.

    SvaraRadera
  2. Anna, ja så fint det är här! Och kanske människan behöver återhämta sig i vacker och hälsosam miljö och gör så, man behöver ju inte åka så långt tvärs över jorden. Intressant med att vattnet var så hälsobringande här.

    SvaraRadera