tisdag, oktober 18, 2016

Hemresa och lite smått och gott

Jag fick sällskap ända till flygplatsen, det är trevligt och vi hann prata lite mer, resdagar tar sin tid, numera mycket mer tid än för några år sedan, denna gång fick man inte ens ha en lypsyl i väskan, allt det andra är man ju hemma med numera och några ml ögondroppar m m ska visas i särskild påse men nytt var lypsyl och jag såg det på stora skyltar så det var inga problem, det är det för många dock, hur folk krånglar och det är mer hets än någonsin. Jag kör med tomt handbagage i princip utom det som måste vara där och denna gång hade jag ett cerat med kokos:-).

Man blir också scannad, röntgad, vissa, alla fotade helkropp och sedan fotade igen med sitt pass intill sitt ansikte, ja säkert något mer men väldigt trevlig hemresa ändå, pustar ut i luften, plats vid fönstret med två tvåmeterskarlar intill och de var såna där väldigt hänsynsfulla så han som satt närmast sträckte fram båda armarna framför sig så han inte skulle stöta till mig på något sätt, såg väldigt obekvämt ut, han kunde ju inte sitta så i drygt två timmar och eftersom jag inte tar så stor plats sa jag att han kunde slappna av, jag kunde luta mig mot fönstret:-). Hör ju av andra hur karlar breder ut sig oartigt men de här två var motsatsen så tänkte att det kan också berättas. Jag har alltid haft trevliga intill mig, alla sorter och alla åldrar.
Ditresan när jag åkte i augusti hemifrån Sverige till ankomst tog denna gång 12 timmar, flygresan är bara dryga två som sagt. Maken sa att jag inte kommit fram alls om vi bara åkt lite senare hemifrån, när han åkte söderut efter att ha skjutsat mig var det stopp i trafiken helt norrut som vi precis åkt. På flygplatsen den dagen var en lång väntan, ingen fick sitta i gaten och jag hittade nån stol på ett café men plötsligt såg jag att gate byttes och så höll de på sedan. När vi nästan kom iväg, planet rusade och var startklart så fick de stanna igen, denna dag var det en vicepresident från det stora landet här som skulle åkt hem igen redan men kanske var försenad, vi visste att luftrummet skulle stängas det stod en vecka i förväg på skyltar i storstan och det var mycket runt detta. Ja, man får väl vara glad åt att alla kontroller kanske. Tyvärr ser världen ut så.
Och hemma sedan tittade jag på en del inköp, är väldigt roligt att packa upp 
Anna gick förbi en marknad på väg hem från jobbet en dag och köpte kaffe åt mig från ett exklusivt rosteri
Den här klockan blev bra här:-)
Och de här kunde jag inte motstå, ja lite bonus är att det är fairtrade och att man gynnar de som ska gynnas
Gjorde en hel del fynd med musik, så kul, har tittat efter Buddy Holly sen jag såg musikalen från West End som var alldeles otroligt bra och gripande
Vi var på konstutställning men det fanns också hantverkare där som gjort fina träsaker, t ex frukter i olika träslag som var fantastiskt vackra (psst blir julklapp;-) och så köpte jag en träsnurra åt mig själv:-), allt från försäljningen som kom in gick till barnsjukhuset och barnen hade fått testa vilka snurror som snurrade bäst, jag tog en sån:-)

Fynd från vintagemarknaden, tvättade den med lite såpa fast man säkert inte ska men jag är så där väldigt noga, den fick torka och sen smorde jag in i solrosolja för det har jag lärt mig är perfekt, inte olivolja till skärbrädor och annat utan solros ska de va´, duken tvättade jag med och strök

Inte second hand om jag säger så men lite lyx piggar upp:-), väldigt nöjd med både väska och skor (kängor)
Det var allt och det är lite som att uppleva resan igen att skriva om den, en elefant ska vara med förstås:
Och det får bli en som barnen på sjukhuset gjort, det passar så bra att avsluta med för allt från auktionen går till barnsjukhuset som byggs ut och får fler specialistavdelningar.

4 kommentarer:

  1. Vilka bra fynd det blev! Kangorna ar jag sa avundsjuk pa :) valdigt vintagehippa :)

    SvaraRadera
  2. Anna, toppenfynd! Allt så fint! Och kängorna är verkligen fina, så mjukt skinn och sköna och väskan är jag helnöjd med, lite större denna än liknande jag har, så snygg!

    SvaraRadera
  3. Ja, just resan är så jädra jobbig. Just all stress, alla kontroller. Här tror jag sgs som varenda en helkroppscannas, och det tar tid. PUST.
    Sen ev förseningar, sitta hopträngd i ett flygsäte, kanske drabbas av vidrig turbulens och sen vänta, vänta och vänta på bagaget. Ja, och kommer man i fr ett land utanför schengen måsta man ju gå igenom passkontrollen (fast det gör jag i Danmark, om jag reser med SAS, eftersom det ännu inte finns ngn direktlinje Washington-ARN. SÅ irriterande, HOPPAS det kommer), men det ÄR stressigt och jävligt jobbigt att flyga.
    Vad härligt med alla fynd du gjorde!!

    SvaraRadera
  4. Annika, ja det tar sån tid och det har blivit mycket mer stress, personalen hetsar och har det tufft att hinna med, men det är ju för vår skull, man får se det så. Ja allt det där runt om tar sån tid och förstår hur de känner som har en tid att passa, ska vidare, har jobbmöten. Aldrig varit med om på Arlanda att ingen fick sitta i gaten och vänta, allt var stängt så det blev väldigt rörigt med folk som vandrade runt hela tiden, tur det finns caféer och böcker:-).
    Du har det förstås ännu värre med byten och reslängd, hoppas det blir någon direktlinje där. Jag kan flyga direkt men i England tänkte incheckningen boka in mig till Köpenhamn på hemresan, det gick tidigare så det var upp till mig, no, no, no please sa jag, yes, yes, yes sa de och skrattade, jag hade kommit timmar senare i slutändan, hu.

    Kul att fynda, väldigt roligt att packa upp dem hemma sen:-)

    SvaraRadera