måndag, mars 07, 2016

På promenad i kvarteren

Pysslat med finaste kissen, fixat lite i huset och går på långpromenad när Anna och måg är på jobbet, finns ett toppenfint Center väldigt nära med precis allt man behöver och sedan är här flera fina stadsdelar till med stora köpcentrum med det senaste och roligaste, här finns också flera gator med mycket vintage, antikaffärer, second chance affärer och hur många caféer och restauranter som helst och till det alla fina woodlands och parker. En njutning att promenera här vare sig man är på shoppingtur eller bara är ute och ser sig omkring. Eller bådadera ... ;-)
Kamelian blommar hos en granne, ja det är ju en helt fantastiskt vacker blomma, börjar bli van nu att se den:-) 
Väldigt grönt är det, växer runt trädens stammar  lite olika sorter av åretruntgrönt
Det här vet jag inte vad det är, det blommar snart och blir ännu vackrare då
Fint med en björkstam, det finns många björkar här i Annas kvarter och de här bären liknar lingon fast det är något annat, vet inte riktig vad, bladen liknar lingonris lite grand också
Hemma denna dag syntes på morgonen frost på taken, försvann i solen sedan
De här små är en sorts mini pasty inte att förväxla med pastry, köper ofta en i handen på Greggs och de kan vara fyllda med kött eller helt vegetariska, dessa var av minimodell och fyllda med potatis, lök och cheddarost, väldigt goda. Undrar varför jag inte hittar sånt på Ica:-), enligt Anna är det här sånt man skickar med skolbarnen, när det är en hel låda som här, då de ska bjuda kompisar i skolan:-), låter inte dumt alls.

2 kommentarer:

  1. Det är vackert med alla blommor verkligen!

    SvaraRadera
  2. Anna, det är fantastiskt så mycket fint bara utanför dörren, ja innanför också;-), tänkte någon av alla mina besökare skulle berätta vad det där är för sorts "lingonris";-)

    SvaraRadera