fredag, mars 11, 2016

Graves Park

Det är en fantastisk park, väldigt stor på 92 hektar med forntida växter och skogsland, tusenåriga skogsområden vårdas här, det finns tre sjöar och flera åar, tio fotbollsplaner där det är match på någon varje söndag, cricket, tennis, golfbanor, bowling-greener, fiske, otroligt fina promenadstigar genom raviner, café med bak och mat och en djurfarm med ovanliga raser av nöt, gris, höns och åsnor, även lamadjur finns. Ett stort slott förstås för det var en gång slottsägare till allt, slottet är privat men hela parken överlämnades till Sheffield av John George Graves (1866-1945), så att alla har tillgång till den. Graves har donerat otroligt mycket till Sheffield när det gäller universitet och utbildning och mycket mer. Ni får googla. Parken finns knappt fem kilometer från City och bara ett par kilometer från Anna, så vi kan lätt promenera till denna fantastiska park.

Här är många människor ständigt i alla åldrar, en gentleman stannade när vi fotograferade fåglar i sjön och han sa att parken är unik, det finns ingen mera sådan i hela Storbritannien. Han gick här varje dag för att grannens hund skulle få komma ut sa han:-). Och många går på långpromenad här med sin hund, hundarna lika väluppfostrade som matte och husse:-), ingen springer fram till för dem okända fastän de går lösa. Såg en kul och stolt hund som gjort ett fynd, han hittade en pinne större än han själv och bar den väldigt snyggt med ett visst sjå.-).

Och så fint alla årstider, det blommade en del och man ser ut mot Peak District här. Till djuren kan man köpa mat så det hålls organiserat, kan bli helt tokigt annars om alla matar djuren, men så man har koll på det. Rolig iakttagelse: barnen ledsnar fort, mammorna med medans papporna stod själva kvar länge och matade djuren och pratade med dem:-)
Det var en väldigt solig och fin dag, lite kylig här i parken som ligger högt. Dagen efter reste jag hem så det var toppen att vara här innan.
                               Man ser lite gamla husgrunder här och där och grindstolpar
Svåra att fånga på bild, de var minst sagt livliga:-)

5 kommentarer:

  1. Anna, de var roliga att se:-)

    SvaraRadera
  2. Och vi saknar ett Rose Garden Café här, far din är kaffesugen och vill åka till nån kaffestuga med klass:-)

    SvaraRadera
  3. Åh vad härligt du hade det i England. Underbart.
    Så mysigt att du kan åka dit med jämna mellanrum, att det inte är SÅ långt.
    Förstår att ni alla njuter av det. jag har ju precis haft min egen mamma och hennes (och min) väninna här. SÅ så SÅ KUL.
    Hoppas du kan åka tillbaka snart igen!

    SvaraRadera
  4. Annika, ja så fint allt var, riktigt toppen alltihop kan jag säga och så skönt att det inte är så lång resa.
    Och förstår ni haft det fint också, ska läsa hos dig sen.

    SvaraRadera