torsdag, september 03, 2015

Födelsedag

Käraste Anna fyllde år och vi firade ordentligt. En solig och skön trädgårdsdag och en vän kom med tårta, vilken lycka, ja både att finna sådana vänner och tårtan:-), det är en toppentjej, så söt, trevlig och begåvad, så bor hon också med sin man i ett hus nära Anna och mågen så det är lätt att träffas över en kaffe, lite mat, träning, utflykter, jobbsnack och annat. Både i vardag och helg.

Vi laddade upp lite för nästa dag då Anna och jag for till Scarborough men en del trädgårdspyssel hanns med och en långpromenad i kvarteren och en sväng in på det toppenfina Sainsbury´s. Vad jag saknar den fräscha maten här hemma sen, grönsakerna, frukten, timsgammalt bröd eller timsnytt kanske det borde heta och alla fräscha råvaror. Och att kunna sätta sig ned och välja något att äta, efter eller före handling, som är hur gott som helst och serveras med elegans, här har all personal som arbetar med mat nät över håret och killen som kom med vår mat var för söt. Hygienkraven är något helt andra här än hos oss och alla utbildas ordentligt. Ingen tar i pengar och annat och sedan med händerna direkt på det man ska äta, det händer ofta på caféerna i Stockholm, men det är brister från ägarna naturligtvis som anställer och inte utbildar, det här är problem i sjukvården också med ett helt absurt städbeteende och där kan det verkligen bli farligt. När allt styrs av pengar och någon som vill ha mer och mer.
Kissen som såg bestämd ut idag gratulerade varmt sin matte och dagen till ära handlade en artikel i engelska Metro om vårt kräftätande, reportern hade varit i Stockholms skärgård och förundrat sig över både sång och snaps och inte minst kräftklorna men tyckte att naturen var vacker:-)
Jättegod lasagne på Sainsbury´s, vegetarisk med spenat- och zucchinifyllning och varma vitlöksbröd till

2 kommentarer:

  1. En sån bakelse blir jag sugen nu!

    SvaraRadera
  2. Anna, ja jag med. Det är så gott med era fräscha bakelser och att de är nygjorda.

    SvaraRadera