söndag, november 23, 2014

Victoria Quays

Här vid River Don byggdes en gång för länge sedan vackra och fina byggnader, de som skulle välkomna de som kom båtledes till staden Sheffield och dess hamn, The Port of Sheffield, runt hamnbassängen, Sheffield Canal Basin, där båtar kunde tas in under tak har nu ett trendigt bostadsområde och kontorsområde bildats med Hotel Hilton där de erbjuder aktiviteter som gym och annat till de boende, för hamnen fick förstås ge vika för järnvägen sedan.
Det är väldigt trevligt här med små caféer, butiker eller att bara promenera och se på husbåtar som används som sommarstugor på kanalfärder eller är permanent boende och så finns hotell på några och julbåtar och sommarbåtar att boka till utflykter.
Hamnhusen har byggts om till väldigt flashiga lägenheter i etage med mycket lyx, en del historiskt är bevarat i dem som takbjälkar, järndetaljer, fina trappräcken, fönster o s v. Man bor rakt över den djupa bassängen så bäst att inte ramla ut eller tappa något. Där kan man mata fiskar förresten om man vill:-).
Båtfolket har en egen tjock tidning med mycket tips och historia, här där vi åt gott kom de också in och diskuterade båtfärder med ägarna, vilken var bästa väg ut sedan när de kommit en bit på floden och de fick tips om var det fanns minst hinder och stopp. Väldigt trevlig stämning här.
En sommarbild när vi var här då.

2 kommentarer:

  1. Där är det fint, kul att vi hann dit.

    SvaraRadera
  2. Anna, ja jättebra att du sa vi skulle gå hit och titta och äta, så fint och roligt här och lille
    Red Robin med luva har jag nu på kappan, så söt och samtidigt en liten välgärning till fågellivet. Har bara sett det här och i Cleethorpes att donera till deras naturskyddsförening, men finns nog på fler ställen.

    SvaraRadera